Jak to vlastně je v jeho vztahu k tradici církve?

24.06.2013 22:39

 

Jako ukázku zde uvádíme reakci na odmítnutí primátorského řetězu nového pražského primátora:

"Pan Hudeček odmítl tradiční symbol suverenity pražské samosprávy," řekl na adresu čtyřiatřicetiletého primátora bývalý mluvčí prezidenta Havla a odborník na etiketu Ladislav Špaček. Podle něj právě insignie v podobě řetězu dodávají úřadu primátora patřičnou vážnost.

"Všichni jsou zvědaví na primátora a symbolem jeho úřadu jsou právě tyto insignie. On sám je bez nich nebo tohoto úřadu nic," dodal Špaček. "Takhle pohrdat symboly pražské samosprávy je neslýchané," dodal kriticky.

Zdroj: https://praha.idnes.cz/hudecek-neprevzal-primatorsky-retez-ds8-/praha-zpravy.aspx?c=A130622_1943609_praha-zpravy_mav

 

 

Papež měl také při audienci sdělit, že se po své volbě octl pod tlakem, aby odstranil ceremonáře Benedikta XVI., preláta Guido Mariniho. I to odmítl se zdůvodněním, že chce využít Mariniho tradiční vzdělání (pozn.: Marini je ten s brýlemi za Františkovou levou rukou).

 

Poté se Bergoglio s náboženskými představiteli podělil o dvě obavy. Jednou je „pelagiánský proud, který je momentálně v církvi“. Zmínka se týká určitých „restaurujících skupin“. „Některé z nich znám, setkal jsem se s nimi v Buenos Aires. Člověk má dojem, že se vrátil o 60 let nazpět! Před Koncil…“ Pak papež vyprávěl, co se mu přihodilo:“Když mne zvolili, přišel mi dopis od jedné z těchto skupin a stálo tam: „Svatosti, nabízíme Vám tento duchovní poklad, 3525 růženců. Neříkali – modlíme se za Vás, prosíme…ale provozují takové účetnictví…“

 

 

—————

Zpět